jij mag zijn zoals je bent,
om te worden wie je bent,
maar nog niet kunt zijn;
en je mag het worden
op jouw manier
en in jouw tijd.

(gedicht van Anna Terruwe)

Wie ben ik

Ik heb ruim 25 ervaring als hrm-adviseur bij de overheid. De laatste tien jaren spitste mijn werk zich vooral toe op de coördinatie van organisatiebrede opleidingen en trainingen, managementdevelopment, personeelsontwikkeling, cultuurontwikkeling en verandertrajecten binnen afdelingen en teams.

Op 51-jarige leeftijd heb ik de stap gezet om mijn baan als hrm-adviseur in loondienst op te zeggen en me volledig te wijden aan mijn eigen bureau. Daar kan ik helemaal bezig zijn met dat waar ik veel energie van krijg; mensen en teams te begeleiden bij het ontwikkelen van hun eigen leiderschap.

Ik merkte al lang geleden dat mensen mij graag in vertrouwen nemen. Pas later werd ik mij bewust dat dit komt door een niet-oordelende en open houding. Van nature heb ik de neiging om de wereld om me heen te analyseren met hart en hoofd. Ook in gesprekken probeer ik al snel tot de kern van een probleem te komen. Verder kennen mensen mij als een enthousiaste en ruimdenkende vrouw. Het lukt mij ook meestal gemakkelijk om een positieve energie bij mensen en groepen op te roepen. Wat ook bij mij hoort is grondig werken. Ik ben opgeleid in systemisch werken en pas deze kennis en kunde toe in mijn werk.  

  • HBO-arbeidsmarktpolitiek en personeelsbeleid
  • Tweejarige post-academische vorming human resourcemanagement universiteit Hasselt
  • Coachingsopleiding Perspectief Groep Arnhem
  • Opleiding Organisatie-opstellingen – universiteit Leuven
  • Trauma-healing NTI-NLP Limmen
  • Diverse korte trainingen op het gebied van persoonlijke bewustwording
  • Gecertificeerd HBDI-gebruiker (Hermann Brain Dominance Instrument)  

Ieder mens is uniek en komt in wezen in deze wereld om volledig tot bloei te komen. Elk mens heeft ruimte nodig om zich op zijn eigen manier uit te drukken, om te zijn wie hij of zij in essentie is. Ieder van ons maakt deel uit van een groter geheel en draagt bij aan het geheel, niet door iets speciaals te doen, maar door te zijn wie we in wezen zijn.

Belangrijke waarden in mijn leven zijn:

Leiderschap - Elk mens is zelf de aangewezen persoon om zijn leven zin te geven en zijn ontwikkeling te sturen. Ik noem het ´persoonlijk leiderschap´, wat betekent je eigen koers willen en durven varen. Je weet wie je bent, wat jouw aandachtspunten zijn en wat voor jou belangrijk is. Het betekent ook keuzes maken en je verantwoordelijkheid oppakken.

Moed - Ik neem risico’s om met klanten iets nieuws te ontdekken. Iets nieuws leren is niet altijd leuk, maar je ontkomt er vaak niet aan om ook je schaduwkanten aan het licht te laten komen en uit je comfortzone te stappen.

Dat wat is, is - Ik werk vanuit ´dat wat is en zich aandient´. Als je in strijd bent met de realiteit ervaar je spanning en frustatie. Je voelt je niet natuurlijk en evenwichtig. Maar als je niet meer tegen de realiteit ingaat, dan wordt actie eenvoudig.

Compassie - ik werk vanuit gelijkwaardigheid, vanuit “being to being”; vanuit een oprechte poging tot verstaan en zien van de ander. Zonder eigen oordelen en vooroordelen.

Duurzaamheid - Het ontwikkelen van je unieke talenten helpt om in je kracht te komen en je persoonlijk leiderschap te ontplooien. Je behaalt sneller en met minder energie succes in je werk. Je bent vitaal en komt voldaan weer thuis.

 

Gerry

linkedin